Bekväma t-shirts till första cykelturen

Avkalle

Bekväma t-shirts till första cykelturen

Har ditt barn precis lärt sig att cykla? Det är en härlig frihetskänsla! Omgivningen runt ert hus ligger nu öppen för att upptäckas. Och i ett litet barns ögon kan det kännas som om hela världen ligger framför en. En cykeltur med ett litet barn kan ta lång stund. Det är ju så mycket som ska spanas in hela tiden. Oj, där sitter en liten nyckelpiga och där är en fin sten. Vid lekplatsen bara måste rutschkanan testas och gungorna gungas, och självklart kan man inte bara cykla förbi klätterträdet.

Cykel och kläder

För att cykelturen ska bli rolig, skön och trygg behöver barnet ha bekväma kläder. Kläder ska vara hållbara och ge stor rörlighet. En t-shirt barn är en bra början! Det finns massor av t-shirts att välja mellan: enfärgade, mönstrade, piké och t-shirts med olika tryck. Välj en t-shirt som barnet gillar i en storlek som passar. Ett par sköna byxor eller shorts behövs också och så ett par bra skor på fötterna.

När det kommer till själva cykeln ska barnet ha en cykel som är lagom stor i förhållande till barnets längd. Då blir det både roligt och tryggt att cykla. Glöm inte heller bort cykelhjälmen. Den skyddar barnets huvud om en olycka skulle ske.

Om författaren

kalle administrator