Tips när du ska transportera din cykel

Avkalle

Tips när du ska transportera din cykel

För att du ska kunna ta med dig din cykel överallt är det bra att ha en bil som gör det möjligt. Om du inte har en bil kan du kolla på holmgrensbil.se för att hitta en bra och funktionell bil. Om du har en egen bil kan du när du vill ta med dig cykeln. Du har även friheten att åka till andra ställen och cykla. Välj en bil som passar dina behov, fundera över vad du ska använda bilen mest till. Om du har familj är en större bil kanske bättre än en liten. Om det ska vara en pendlarbil kanske du vill att den ska vara bränslesnål. Ett tips är att innan du köper en ny bil göra en budget över vad bilen kostar att köpa och sedan vad det kostar dig att ha bilen varje månad. Då vet du hur mycket pengar du kan lägga på en ny bil.

Hitta ett bra cykelställ

För att du ska få med dig cykeln och kanske någon fler cykel är någon form av cykelställ bra att investera i. Det är bättre att investera i ett riktigt bra cykelställ istället för att transportera cykeln i bagaget. Utrymmet är begränsat i bagaget vilket gör att du behöver ta isär cykeln, vilket tar tid och energi. Dessutom ska du montera ihop den när du kommer fram. Det finns flera olika modeller av cykelställ. Du kan ha upp till fem cyklar bak på bilen. Du kan även ha två cyklar på taket om du föredrar det i stället. Om bilen du köper inte har dragkrok finns det cykelställ som inte kräver någon krok. Fördelen med att ha cykeln på taket är att du då enkelt kan komma in och ut ur bagageluckan. Men många cykelställ är tippbara, vilket gör att du inte behöver plocka ner cyklarna för att komma in i bagaget.

Spänn alltid fast cykeln

Oavsett om du har ett cykelställ bak på bilen eller cyklarna på taket finns det rekommendationer för hur många cyklar du kan lasta och hur tungt du kan lasta. Det är säkrast att inte överskrida rekommendationerna. När du överskrider rekommendationerna kan både bilen och cykeln ta skada. I värsta fall kan cykeln orsaka en trafikolycka. Det är viktigt att du alltid spänner fast cykeln ordentligt på bilen för att minska risken för att något ska hända. Investera i lämpliga spännremmar. Tänk på att vissa cyklar är känsligare än andra. En cykel i kolfiber är betydligt känsligare än en cykel som är gjord av aluminium.

Om författaren

kalle administrator