Så blir du träningscyklist

Avkalle

Så blir du träningscyklist

Har du använd dig av cykel under en längre tid och nu vill ta det till en högre nivå? Då är du inte ensam! Många är människorna därute som känner att det är dags att utveckla sig mer i sin cykling och då kan det vara bra med lite tips på vägen. Ska man bara gå och köpa sig en full cyklingsoutfit och sätta igång? Nja, visst kan det vara bra med lämpliga kläder, men vill du bli träningscyklist på riktigt krävs mycket mer än så.

Du behöver inte gå och införskaffa dig en helt ny sportcykel med 20 växlar för att du ska kunna börja träningscykla. I många fall kan du pimpa upp cykeln du redan har och använda dig av denna. Det som skiljer vardagscyklisten mot träningscyklisten är hur man cyklar och hur man planerar sin cykling.

Sätt upp en bra plan

Genom att planera din cykling kommer det att bli lättare för dig att också planera din träning. Använd dig av en karta och rita upp en rutt som du tycker känns givande och bra. Se till att du också har ett mål med rutten, t. ex. att du ska cykla till det där mysiga fiket där du kan slå dig ner och ta dig en välbehövlig paus.

Använd en cykelklubb

En cykelklubb kan vara ett utmärkt alternativ om du vill lära känna andra människor med samma intresse. Det finns grupper för alla typer av erfarenheter och nivåer och det är både utvecklande och väldigt kul.

Om författaren

kalle administrator