Är du bilist och vill cykla till jobbet? Glöm inte trafikförsäkringen!

Avkalle

Är du bilist och vill cykla till jobbet? Glöm inte trafikförsäkringen!

Kanske är du en bilist som tröttnat på bilköer eller helt enkelt vill träna inför Vättern runt. Oavsett anledning så är det en fullgod idé att börja cykla. Cykeln avger inga avgaser, är mycket billig att underhålla och är faktiskt ganska kul att cykla på. Man kan dessutom variera cyklingen rätt mycket jämfört med när man åker bil. Åker man bil vill man åka så korta distanser som möjligt för att spara på bilen och för att inte slösa onödigt mycket bränsle. Det behöver man inte tänka på som cyklist, men vad man dock behöver tänka på är att trafikförsäkring är något som bilen ska ha oavsett om du mer sällan åker bil. En trafikförsäkring är en försäkring som garanterar att din skadekostnader förutom dig och din bil täcks. Enligt trafikskadelagen ska varje bil som ej är avställd ha minst en (1) aktiv trafikförsäkring. Utöver denna kan bilägaren välja att addera en halvskadeförsäkring eller helskadeförsäkring (även känd som vagnskadeförsäkring).

Varför cykla till jobbet?

Som redan nämnt så slipper man en hel del saker när man cyklar.

1) Bilköer. Alla bilar du ser på vägen ska vara trafikförsäkrade förstås, men det är tyvärr inget som förhindrar bilköer.

2) Du får motion. Den lilla motion händerna får när du tecknar en trafikförsäkring online räcker tyvärr inte i dagens samhälle. Likt våra förfäder måste vi ut och röra på oss. Cykla, gå, jogga, gymma, simma eller vad än du må gilla.

3) Du slipper skrapa bilrutor på morgonen. Bland det värsta folk vet är att ta hand om bilen på vintern. Det brukar vara extra besvärligt på våra breddgrader där minusgrader och snö är att förvänta sig i oktober-april.

4) Du sparar väldigt mycket pengar. Tecknar man en bra trafikförsäkring så sparar man dels pengar, men man sparar också pengar på att slippa underhålla bilen och att behöva betala bränsle och andra vätskor såsom motorolja.

5) Bra för miljön. Gör Greta Thunberg stolt och cykla till jobbet eller till fotbollsträningen istället för att ta bilen. Bränsledrivna bilar skapar stora utsläpp av koldioxid och miljögifter. Elbilar är bättre men är resurskrävande att tillverka.

Om författaren

kalle administrator