Begagnad eller ny cykel – Vad är bäst?

Avkalle

Begagnad eller ny cykel – Vad är bäst?

Är det dags att köpa en ny cykel? Då kanske du funderar på om det är bäst att välja en ny eller ett begagnat alternativ. Allt fler människor väljer idag att skippa både bil och kommunaltrafik och istället ta sig fram på ett mer hälsosamt och miljövänligt sätt. Andrahandsmarknaden för cyklar är stor och det finns många som säljer och köper på detta sätt, men frågan är då vad som är bäst?

Idag kan man sälja nästan vad som helst och du kan köpa precis lika mycket. Bilar är t. ex. något som idag säljs privatpersoner emellan och många gör riktigt bra köp. Det finns fördelar och nackdelar med att köpa begagnat, men detsamma gäller också för den som vill köpa en cykel från en butik. Här reder vi ut vad som gäller.

Att köpa begagnat

Den största fördelen med att köpa din cykel i andrahand är att du kommer få ner priset väldigt mycket. Du kan hitta en riktigt dyr märkescykel, för bara några enstaka hundralappar eller tusenlappar (beroende på modell). Nackdelen är att du inte kommer att få någon garanti med på köpet och att du inte vet om du ”köper grisen i säcken”. Cykeln kan se helt perfekt ut när du kollar på den, men kan sedan falla ihop strax efter köpet. Här är det viktigt att du undersöker till punkt och pricka.

Att köpa nytt

Att köpa en ny cykel från butik kommer att kosta dig en hel del pengar. Idag finns det cyklar av olika märken, men priserna ligger ändå relativt högt oavsett modelltyp. Det är egentligen den enda nackdelen med att köpa en ny cykel. Fördelen är att du får en produkt som är helt oanvänd, som har en garanti och som inte är drabbad av rost eller liknande.

Om författaren

kalle administrator