Så undviker du att din cykel blir stulen

Avkalle

Så undviker du att din cykel blir stulen

Många undviker att ta cykeln in till stan för att de är rädda att deras cykel ska bli stulen. Även fast cykling är det mer miljövänliga alternativet som dessutom ger mer motion så låter de cykeln vara hemma och tar bilen in till stan för att de inte vill riskera att deras cykel blir stulen.

Men cykeltjuvarna finns överallt. Oavsett om du bor i stan, i förorten eller på landsbygden så finns risken att din cykel blir stulen. Därför har vi i det här inlägget samlat några exempel på hur du bäst undviker att din cykel blir stulen.

Cykelställ

På de allra flesta orter där det rör sig mycket folk finns det cykelställ. Att låsa fast sin cykel i ett cykelställ är ett bra sätt för att det ska bli krångligare för en eventuell tjuv att ta din cykel. Det senaste på marknaden inom cykelställ är Cykelboxen som är ett holländskt företag och erbjuder cykelställ i flera våningar, garage och även boxar.

Lås

Det mest grundläggande du kan göra för att undvika att din cykel blir stulen är att investera i ett bra lås. En del cyklar har inbyggda lås medan andra behöver du införskaffa genom att gå till en butik som säljer cykeltillbehör för att köpa ett passande lås till din cykel. Fördelen med om du köper ett lås i en fysisk butik är att du kan fråga personalen om råd. Men det finns även butiker som säljer lås och andra tillbehör i webbutiker. Många av de lås som anses vara de bästa är tunga att bära med sig vilket du behöver ha med i din beräkning när du ska köpa ett nytt lås. Det finns olika varianter av lås till cyklar. Det finns till exempel de som du låser upp med en nyckel och de som låses upp med en sifferkombination.

Lås fast din cykel

När du valt ut vilket sorts lås som passar dig bäst och ska låsa fast din cykel finns det några knep som är mer fördelaktiga om du vill undvika en eventuell stöld. Bästa sättet är att låsa fast din cykel i ett cykelställ eller i något annat som är tungt och svårt att bryta loss. Det kan vara allt ifrån ett träd till en lyktstolpe. Undvik att låsa fast din cykel som ligger långt ifrån där andra människor rör sig. Gärna på en upplyst plats där det rör sig många andra människor.

Lås in din cykel

Många bostadsområden har egna förråd där du kan förvara din cykel när du inte använder dem. Viktigt att komma ihåg är att du ändå behöver ha din cykel låst eftersom inbrott kan ske. Om du bor i hus är det en bra idé att låsa in din cykel i ditt garage eller i källaren.

Om författaren

kalle administrator