Hitta en bra cykel att använda i träningen

Avkalle

Hitta en bra cykel att använda i träningen

Att cykla ökar blodcirkulationen i kroppen och syresättningen till huden. Du får exempelvis en mer rosig hy efter att du har genomfört ett cykelpass, vilket gör att du ser frisk och välmående ut. För att förhöja effekterna av ditt cykelpass kan du dels använda hudvårdsprodukter som återfuktar huden men även bra makeup. Ett tips är att du hittar en bra foundation som du kan använda för att se ännu snyggare ut. Tänk på att inte använda foundation när du cyklar. Foundation när du tränar kan lätt täppa igen porerna, vilket inte är fördelaktigt för ditt utseende.

Cykla på landsväg

Om du vill dra nytta av alla bra hälsoeffekter som cykling kan ge behöver du ha en cykel om du inte redan har en. Det är en hel del som du ska tänka på när du ska köpa en cykel som du ska använda i träningssammanhang. Först ska du bestämma vilken typ av cykling som du vill utföra. Att cykla på landsväg kräver en sorts cykel medan du behöver en helt annan cykel om du helst av allt vill cykla på stigar och grusvägar. En cykel som du har på landsväg har ett bockstyre, smala däck och är lätt. En sådan cykel får dig att susa fram längs vägarna.

Skogsstigar kräver breda däck

Om du helst av allt vill cykla på olika skogsstigar ska du välja en mountainbike. En mountainbike har breda däck som har ett grovt mönster för att däcken ska fästa bra på underlaget. Grövre däck ger ett sämre rull, vilket gör att en mountainbike inte lämpar sig för landsväg. När du väljer mountainbike ska du tänka på att köpa en cykel som passar din vikt och körstil. Om du lockas av att cykla nerför berget finns det speciella downhillcyklar som endast används för att ta dig upp och ner för berget. Det finns såklart vanliga cyklar om ditt syfte är att cykelpendla till jobbet. Ska du cykelpendla långt kan en elcykel vara ett bra alternativ. Den gör att du kan komma längre på samma tid som med en vanlig cykel.

Välj cykelram efter din längd

Oavsett vilken typ av cykling som du ska genomföra behöver cykeln alltid anpassas efter dig. Cykelramen ska passa din längd. En regel när du ska köpa cykel är att inte köpa en för stor cykel. Om du hamnar mitt mellan två storlekar är det mer fördelaktigt att välja den mindre storleken. En mindre cykelram är helt enkelt skonsammare för kroppen och är lättare att cykla på. En mindre storlek kan justeras med en längre styrarm och sadelstolpen. Om du är osäker på vad du ska välja för storlek kan du alltid besöka en cykelaffär och få hjälp av ett cykelproffs.

Om författaren

kalle administrator