Välj cykeln framför bilen

Avkalle

Välj cykeln framför bilen

I dagens samhälle är många människor väldigt miljömedvetna, framförallt unga människor. Det är såklart något positivt för mänskligheten. I större städer och tätorter är det många som väljer att ta cykeln till jobbet istället för bilen. Förutom att man sparar på miljön så sparar man även pengar på att cykla istället för att köra bil. Även driftkostnaden för en cykel är något man sparar pengar på, då kostnaden är i princip obefintlig i jämförelse mot en bil som både kostar att köra och äga.

Cykla till jobbet istället för att köra bil

Alla har inte möjlighet att cykla till sitt arbete, men om man har det så är det något man bör överväga att göra i den mån det går. Man sparar inte bara på miljön, man sparar även pengar på att inte behöva köpa en bil, skatt, försäkring och bränslekostnader. Ett bra exempel på en miljömedveten stad är Helsingborg. Där är man bäst i landet på att använda cyklar framför bilar för att ta sig till arbetet, och man ser en trend i många andra städer där det blir mer och mer vanligt att göra samma sak. Det finns ett stort utbud av cyklar som inte behöver kosta en förmögenhet om man är intresserad av att köpa en ny cykel.

Elcyklar och elbilar

Även om elbilar är betydligt miljövänligare än traditionella bilar som drivs med diesel eller bensin så är möjligheten till laddningsstationer fortfarande begränsad i stora delar av landet. Elcyklar är däremot något som har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste åren. Till skillnad från en elbil så kan batteriet till en elcykel laddas i ett vanligt vägguttag i hemmet eller på jobbet.

En elcykel är dock dyrare än en vanlig cykel, men i längden så sparar man både pengar och på miljön, samt att man värnar om klimatet. Om möjligheten finns att välja att cykla framför att köra bil till exempelvis jobbet eller skolan så är det något man bör överväga att göra i den mån det går för att tänka på miljön på vår planet. Och det är ju såklart även bra för din egen hälsa.

Om författaren

kalle administrator